top of page
Zoeken

Kersenbloesempark Amstelveen in bloei

Ik probeer elk jaar even te gaan kijken, naar dit mooie natuurschoon. Ik word er blij van! Het doet mij denken aan Japan en als ik aan Japan denk, denk ik aan lekker eten, veel opruimbakjes en natuurlijk Marie Kondo en als ik aan haar denk word ik ook blij!

Ongeveer 7 jaar geleden heb ik haar boek gelezen en als opruim-fan was ik gelijk enthousiast. Direct begonnen met haar tactiek, eerst alle kleding uitzoeken en door je handen laten gaan. Dit ging makkelijk, dus door naar de boeken, de overige spullen, papieren en foto‘ s wat op zich niet heel veel moeite kostte.

Waar ik wel moeite mee had was om alle spullen te gaan bedanken die niet meer nodig waren. Ik snap ook wel dat dit de bewustwording van het aantal spullen in je huis versterkt, maar ja, waarschijnlijk ben ik hier toch iets te nuchter voor. Alhoewel….ik deed het dan wel niet hardop, soms wel stiekem in mijn hoofd.

Ook je tas leeghalen en de spullen op een vaste plaats opbergen, als je weer thuis komt doe ik dagelijks nog steeds.

In de Marie Kondo periode herinner ik mij ook dat de behoefte om spullen te kopen verdween, zelfs leuke kussentjes en tassen, my guilty pleasure. Helaas is deze behoefte weer terug! (en is de bank weer gevuld met leuke kussentjes, tot ergernis van manlief)

Hmmm, misschien voor mij tijd om het boek weer eens te herlezen 🙂 en als jij zelf wilt gaan opruimen kan ik je dit boek (Opgeruimd! van Marie Kondo) van harte aanbevelen.

Mocht je er alleen, met het boek, niet uitkomen kan je altijd deze Marie (-lle Nieuwdorp) Kondo boeken! 🙂


Recente blogposts

Comments


bottom of page