top of page
Zoeken

Waar kan je kleding doneren voor vluchtelingen uit Oekraïne?

Wie had ooit gedacht dat mijn eerste blog, indirect, over de oorlog in Oekraïne zou gaan. Ik merk dat ik er onbewust de hele dag mee bezig bent. De beelden op de televisie en Social Media zijn vreselijk en hartverscheurend. De donatie voor 555 is gedaan, maar dat voelt voor mij als makkelijk en te weinig. Ik heb mij nu dan ook opgegeven als tijdelijke vrijwilliger om vluchtelingen op te vangen voor de organisatie HVO Querido. Daarnaast probeer ik voor de spullen en kleding van mijn klanten een betere oplossing te vinden dan de kringloop. Via Social Media kom ik verschillende berichten tegen; een particulier in Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel verzamelen goederen waaronder dekens, tenten, luchtbedden, medische verbanden en verder nog een lijst aan producten die hard nodig zijn. Ze rijden zelf met een busje naar de Poolse/Oekraïense grens.

Gisteren weer een nieuwe oproep gevonden via de, app next door, (soort prikbord voor bij jou in de buurt). Hier zochten ze kleding voor dames en kinderen voor de vluchtelingen die in Amstelveen worden opgevangen. Dat is natuurlijk niet zo heel moeilijk voor een opruimcoach! Dus denk jij nu: ik wil al zo lang mijn kledingkast uitmesten, ga dan nu aan de slag, wellicht is het makkelijker om kleding weg te doen als je weet dat je er een ander mee helpt, een win-win situatie dus!!

Woon je niet in Amstelveen, er zijn vast meer gemeenten die vluchtelingen gaan opvangen en die wellicht ook nog kleding voor dames en kinderen kunnen gebruiken.

Please help, we are in need of shoes and clothes to help the arriving Ukrainian refugees, if you are able to provide any please either contact me or deliver to the collection point at Noorddammerweg 87H, 1187 ZS Amstelveen. All help would be greatly appreciated.

Recente blogposts

Opmerkingen


bottom of page