top of page
Zoeken

TV - programma je Huis op orde...

Bijgewerkt op: 7 mrt. 2023


Elke woensdagavond zit ik te genieten voor de tv met mijn favoriete programma; Je Huis op Orde, uitgezonden door SBS 6 met Viktor Brand.

Viktor Brand en zijn team helpen gezinnen met het opruimen van hun huis. Het gezin krijgt de opdracht om afscheid te nemen van een groot deel van hun spullen. Dat doen ze als volgt; het hele huis wordt leeggehaald, alle spullen, van elke doos tot de laatste paperclip worden uit huis gehaald. Vervolgens wordt alles weer uitgepakt en gesorteerd in een hele grote loods, van ruim 2000 m2. Op zo'n moment zie je dus van hoeveel je alles eigenlijk hebt, bijvoorbeeld; 99 borden, 412 langspeelplaten, 800 dia's, 400 wijnlessen en ga zo maar door. Het is zo verrassend om te zien hoeveel dezelfde spullen mensen hebben.

Tijdens het proces van opruimen kunnen de gezinnen kiezen of ze de spullen willen houden, verkopen of recyclen. Wanneer deze zware klus is geklaard gaat het team van Huis op Orde alles weer op efficiënte wijze terugplaatsen in huis. Dit gebeurd allemaal binnen een week. Het resultaat is verbluffend en ook voor iedereen herkenbaar want wie wil nou niet een opgeruimd huis.Ik geniet het meest van het resultaat, daar word ik zo blij van. Het mooiste is ook om te zien dat de mensen zo blij zijn en dat het ze zoveel rust geeft! Wil je nou ook een opgeruimd huis maar niet met je hoofd op tv dan kan je nog altijd een opruimcoach inhuren.


ps. De aflevering van 22 februari, een gezin op een woonboot, was toch wel een flinke klus; zelfs opruimcoach Eefje zag het niet meer zitten ;-)


Recente blogposts

Comments


bottom of page